the-class
the-class
Tartalom
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Linkek/Links
 
ra/ Clock
 
Szmll/Counter
Induls: 2009-07-23
 
GYakorlat/Practice
GYakorlat/Practice : telek

telek

  2010.05.26. 21:46

CSlk Pkn, Brassi, Kakas csiga, Linzer, Vargables, Trgomboc, Aranygaluska,


Cslk Pkn mdra:

 Hozzvalk:

  • 2 cslk
  • 1,5 kg krumpli
  • 4 fej hagyma
  • s
  • fokhagyma
  • rlt bors
  • majornna

Elkszts:

A krumplit meghmozzuk, megmossuk, hasbokra vgjuk, s egy tepsibe tesszk. A hagymt elszr flbe vgjuk, majd felkarikzzuk, a felt rszrjuk a krumplira, s megszzuk. A cslkt beszzuk, bedrzsljk a borssal s az sszezzott fokhagymval, majd a krumplira fektetjk. Az egszet megszrjuk majornnval, majd a maradk hagymakarikt a cslkre szrjuk. Alntnk egy nagy pohr vizet, majd letakarjuk aluflival, s elmelegtett stben kzepes lngon egy rt stjk. Ezutn levesszk a flit, s mg tovbbi fl rt stjk, hogy megpiruljon az tel. Ha szksges, kevs vizet nthetnk al.

 

 

  

 


 

Brassi aprpecsenye:

 

  • 60 dkg serts szzpecsenye
  • 10 dkg fstlt szalonna,
  • 20 dkg hagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 kvskanl morzsolt majornna,
  • 80 dkg zldbors (40 dkg tiszttott),
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 hegyes paprika

Elkszts:

1. A hst lebltjk, szrazra trljk, s kb. 2-3 cm szles, 4-5 cm hossz cskokra felvgjuk. A szalonnt gyufaszl vkonysg cskokra metljk. A hagymt s a fokhagymt meghmozzuk, a hagymt karikra, a fokhagymt vkony szeletekre vgjuk.

2. A szalonnt megpirtjuk, hozzadjuk a hagymt s a fokhagymt, fed alatt megfonnyasztjuk. Rdobjuk a hst, 2-3 percig ers tzn pirtjuk, majd meghintjk a majornnval, zls szerint szzuk, erteljesen borsozzuk, majd lass tzn, fed alatt puhra proljuk. Ha a levt elfn, kevs meleg vzzel vagy hslevessel ptoljuk.

3. Mikzben a hs puhul, kifejtjk a zldborst, lebltjk, kevs ss vzzel puhra proljuk. A petrezselymet lebltjk, finomra vgjuk. A paprikt kicsumzzuk, ereit-magjait (rszben) eltvoltjuk, kisebb kockkra aprzzuk.

4. A puhra prolt hst zsrjra stjk, hozzadjuk a leszrt zldborst, utna szzuk-borsozzuk, sszeforrstjuk, lazn belekeverjk a petrezselymet, vgl tlra halmozzuk, s megszrjuk a paprikakockkkal. Pirtott hasbburgonyval, vegyes saltval knlhatjuk.

 


 

 Linzer karika:

Hozzvalk:

  • Kb. 30 db-hoz: 
  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 3 tojssrgja
  • 8 dkg cukor 
  • 1 citrom reszelt hja
  • 1 kis veg pikns gymlcsz



 

Elkszts:
Elkszts: A lisztet tszitljuk, a vajat apr darabokra vgjuk, s hozzadjuk. Beletesszk a tojssrgjt, csipet st, a cukrot, a citromhjat, s gyors mozdulatokkal sszedolgozzuk. Fliba csomagoljuk, s htben kb. fl rt pihentetjk.
Elkszts: A tsztt kb. fl cm vastagra kinyjtjuk, cakkos szl kerek formval lapokat szrunk belle. A lapok felre kln kis formkat szrunk dsztsknt. A kiszrt lapokat tepsire rakjuk, s tojssal megkenjk. A stt 180 fokra (gzst 2.fokozat) elmelegtjk, betesszk a tepsit, s kb. 12-15 perc alatt vilgos srgra stjk. Amikor kihlt, egy teljes s egy kilyukasztott formt gymlcszzel sszeragasztunk. Egy-kt ra mlva is fogyaszthatjuk, de stemnyes dobozban trolva pr htig is nagyon finom vendgvr

 


Kakas csiga:

 

 

Hozzvalk:

  • A tszthoz:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg leszt
  • 2 tojssrgja
  • 2 evkanl olaj
  • egy csipet s
  • 1 evkanl cukor
  • szksg szerint tej
  • A tltelkhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg stmargarin
  • 3 evkanl kakapor
  • 3-4 evkanl porcukor
  • A stshez:
  • vaj
  • 2 dl vanlis cukorral destett tej

Elkszts:

Az lesztt a cukros tejben felfuttatjuk, majd sszedolgozzuk a liszttel, a tojs srgkkal, sval, s annyi langyos tejjel, hogy kzepesen kemny kelt tsztt kapjunk. Ezutn beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett tlban, liszttel meghintve a dupljra kelesztjk, majd lisztes deszkn ujjnyi vastag tglalapp nyjtjuk. Meglocsoljuk a megolvasztott vaj s margarin keverknek felvel, meghintjk a porcukros kakaval, s bejgli formjra sodorjuk. les kssel msfl ujjnyi vastag szeletekre vgjuk, s az gy nyert csigkat kivajazott tepsibe szorosan egyms mell fektetjk. Megntzzk a maradk vaj-margarin keverkkel, s a hideg stbe toljuk, majd a stt bekapcsoljuk, hogy a melegedse alatt is keljen mg a csiga. Mikor majdnem ksz, forr, vanlis tejjel megntzzk, s gy stjk kszre.

 

 


Csokis valami?

Hozzvalk:

  • 20 dkg keser csokold (minl feketbb, annl jobb),
  • 4 tojs,
  • 2 evkanl tejszn,
  • 1 vanlis cukor

Elkszts:

Gz felett, alacsony tznl olvasszuk fel a kockkra trt csokoldt. Amikor mr krmes, adjuk hozz a tejsznt, majd hzzuk le a tzrl. Vlasszuk szt a tojsok fehrjt s srgjt. A srgkat keverjk a meleg csokoldhoz. A fehrjket verjk fel, adjuk hozz a vanlis cukrot is, majd vatosan keverjk a habot a csokoldmasszba. ntsk vegtlba vagy kisebb poharakba, htsk le, majd tegyk nhny rra a htszekrnybe.


Aranygaluska:

Hozzvalk:

  • A tszthoz:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojssrgja
  • 4 dkg olvasztott stmargarin
  • 2 dkg leszt
  • 3 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • kshegynyi s
  • A tltshez:
  • 5 dkg stmargarin
  • 10 dkg darlt di
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhj
  • A vanliasodhoz:
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vanlis puding
  • cukor

Elkszts:

1,5 dl tejet meglangyostunk, 1 evkanl cukrot elkevernk benne, s belemorzsoljuk az lesztt. Kb. 10 percig llni hagyjuk, amg felfut. Ekkor a lisztbe mlyedst ksztnk, s belentjk a maradk tejjel egytt. Hozzadjuk a 2 tojssrgjt, a maradk cukrot, a st. Flig sszedolgozzuk (robotgppel is lehet), utna rszletekben hozzadjuk az olvasztott margarint. Pr percig dagasztjuk, amg elvlik az edny faltl, ekkor meglisztezzk, letakarjuk, s dupljra kelesztjk.

Egy tzll tlat margarinnal kikennk, s olvasztott margarinba mrtott kanllal beleszaggatjuk a tsztt. Rtegenknt megszrjuk a cukrozott darl dival s mazsolval, citromhjjal. A maradk margarint rntjk. Mg kb. 20 percig kelesztjk, addig bemelegszik a st. A tetejt megkenjk felvert tojssal, s 180 fokon kb. 30 percig stjk. Porcukorral megszrjuk.

A vanliasodhoz 1 csomag vanlis pudingot zls szerint cukorral 1 liter tejjel megfznk.


Vargables:

Hozzvalk:

  • 1 csomag rteslap
  • 30 dkg finommetlt
  • 50 dkg flzsros tehntr
  • 4 db tojs
  • 10 dkg stmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dkg mazsola
  • 5 dl tejfl
  • 1 csomag vanlis cukor
  • reszelt citromhj

Elkszts:

Az ttrt trt keverd el a tojsok srgjval, a vanlis cukorral, a porcukor hromnegyedvel, a tejfllel, a reszelt citromhjjal s a megmosott mazsolval. Add hozz a kifztt, leszrt finommetltet. A tojsok fehrjt verd kemny habb, s vatos kevers mellett ezt is add a masszhoz. Egy magas szl tepsit kenj ki olvasztott margarinnal, bleld ki az egyik rteg rteslappal. Tertsd el benne a tltelket, majd fedd le a rteslap maradkval. A tetejt kend meg margarinnal, s mrskelt tzn ssd pirosra. Nagy kockkra vgva, a maradk porcukorral megszrva tlald.


Trgombc:

Hozzvalk:

  • 1/2 kg tehntr
  • 2 db tojs
  • 1 bgre bzadara (A pttys bgrvel mrve.
    Ha olyan nincs a hztartsban,
    akkor brmilyen 2,5-3 dl-es bgre megteszi!)
  • s,
  • zestshez:
  • kevs olaj,
  • zsemlemorzsa,
  • porcukor,
  • tejfl

Elkszts:

Keverjk ssze a trt a tojsokkal, a pttys bgrben mrt bzadarval, s csipetnyi sval. A bzadarnak idre van szksge, hogy jl
megszvja magt, ezrt mieltt a gombcokat kifzzk, legalbb 5-6 rval korbban keverjk be az alapanyagokat. Formzzunk -zls szerinti mret- gombcokat, majd forr vzben fzzk ki. A golyk mrettl fggen 7-10 perc alatt kszl el. Kzben, (ha szeretjk) ksztsk el az olajon pirtott zsemlemorzst, gy, hogy kevs olajat felforrstunk, majd annyi morzst adunk hozz, ami jl felszvja azt. Enyhn, vagy kzepesen megpirtjuk, s a kifztt, leszrt gombcra hintjk. zestshez tejflt, s porcukrot is
knlunk.


Mirinds sti:

Hozzvalk:

  • A tszthoz:
  • 6 tojs
  • 6 evkanl kristlycukor
  • 5 evkanl liszt
  • 2 evkanl kaka
  • 1 dl tolaj
  • 1/2 csomag stpor
  • A krmhez:
  • 30 dkg stmargarin
  • 50 dkg tr
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citromhja
  • A mzhoz:
  • 7,5 dl sznsavas narancsos dt ital
  • 2 evkanl kristlycukor
  • 2 csomag vanlis puding

Elkszts:

A tszta alapanyagbl pisktt ksztnk, 180 fokon megtjk. A krmhez a margarint a porcukorral habosra keverjk,
beletesszk a citromhjt, majd az elre sszetrt trt. Jl sszekeverjk, majd a kihlt pisktra kenjk.

A mzhoz a pudingokat egy kis narancsos dtt s a cukorral

sszekeverjk. A tbbi dtt gyngyzsig melegtjk, ekkor
beletesszk a pudingot, s lassan besrtjk. Addig fzzk, mg besrsdik. Hagyjuk kicsit hlni, majd a krmre ntjk, elsimtjuk. Ha megdermed, szeleteljk.

 

 

 

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzsek
A blogban mg nem tallhat bejegyzs.
Friss hozzszlsok
Mg nincs hozzszls.
Archvum
A blogban mg nem tallhat bejegyzs.
 
Trsalg/Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Httrzene/Background music
 
NAPTR
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Tartalom

Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!