Zelleres krumplipr
HOZZVALK 4 SZEMLYRE :
• 70 dkg burgonya
• 30 dkg zellergum
• 3,5 dl tej
• 4 dkg vaj
• s
A burgonykat s a zellert megmossuk, kisebb kockra vgjuk. Ss vzben puhra fzzk, majd krumplinyomval sszetrjk. Mg forrn rmorzsoljuk a vajat, majd a tejjel felntve habosra keverjk, vgl zls szerint szzuk.
Elkszts: 30 perc
CHEDDAR SAJTOS, SZALONNS KRUMPLIPR
Cheddar sajtos, szalonns krumplipr |
Hozzvalk 4 szemlyre:
• 1 kg burgonya
• 15 dkg cheddar sajt
• 4 szelet baconszalonna
• 3,5 dl tej
• 4 dkg vaj
• s
A burgonybl, tejbl s vajbl hagyomnyos mdon krumpliprt ksztnk. A cheddar sajtot lereszeljk, s mg forrn a krumpliprhez keverjk. A baconszeleteket megstjk, kisebb darabokra trdeljk, s a pr tetejre szrjuk.
Elkszts: 30 perc
Tipp: mivel a bacon ss, a prt kicsit kevesebb sval ksztsk!
Balatoni keszeg salta
Hozzvalk 4 fre
4 db keszeg, fl piros paprika (kpia, pritamin), 1 szl srgarpa, 2 db fzhagyma, 2 db karfiolrzsa, 2 dl fehrbor, 5 cl fehr borecet, 5 cl citroml, 1 dl szz olvaolaj, 10 szem egsz bors, 4 gacska kakukkf, s A hal stshez papriks liszt, olaj
A keszegeket tiszttjuk, srn beirdaljuk, szzuk. Fl ra mlva papriks lisztbe hempergetjk s b, forr olajban megstjk. A fehrbort, a borecetet, a citrom levt az olvaolajjal, sval sszeturmixoljuk mg egynem nem lesz. Beletesszk az egsz borsot, a kakukkfvet, a szeletelt hagymt, srgarpt, karfiolt, piros paprikt. Ezt rntjk a kihlt keszegre, flival letakarjuk, s 3-4 napig rleljk a htben. Zld salta levelekkel tlaljuk.
Fszeres rlelt brnygerinc marinrozott sprgval
hozzvalk 4 szemlyre
20 dkg csontozott brnygerinc, 40 dkg sprga (lehet fehr s zld vegyesen), 1 db citrom, 5 cl extra szz olvaolaj, 2 cl fehr balzsamecet, rozmaring, bors, s zls szerint, 1 evkanl cukor
A csontnlkli brnygerincrl a hrtyt s az inasabb rszeket eltvoltjuk majd durvra vgott rozmaringgal s gorombra trt fekete borssal bedrzsljk. Az gy elksztett hst fliba csavarjuk j szorosan, hogy minl kevsb rhesse leveg. A becsomagolt gerincet htbe tesszk hrom napra rni. Az rlels utn mlyhtben lefagyasztjuk.
|